Brčko

Brčansko “Š” naselje dobit će teretanu na otvorenom

Rukovodstvo brčanske mjesne zajednice Bijeljinska cesta, pored brojnih već ostvarenih projekata, ima u planu u svom naselju u skorije vrijeme izgraditi i teretanu na otvorenom kako bi djeci, ali i odraslima omogućili prostor za igru i bavljenje sportom. Potvrdio je to za Radio Brčko, predsjednik ove MZ Žikica Novaković.

„Predali smo zahtjev za ovaj projekt, sada tražimo lokacijske uslove. Prema našim pretpostavkama, teretanu na otvorenom trebali bismo igraditi na zelenoj površini između zgrada Paje Jovanovića broj jedan i broj pet, na prostoru koji djeca svakako već koriste za igru. Mi u rukovodstvu se trudimo da omogućimo omladini što više prostora za bavljenje sportom te da se što manje bave aktivnostima koje nisu primjerene za mlade“, istaknuo je Novaković.

Pored teretane na otvorenom, Novaković kaže kako imaju u planu ograditi i dječje igralište kako bi maksimalno zaštitili djecu brčanskog Eš naselja.

„Ogradit ćemo dječje igralište da mala djeca ne istrčavaju na ulicu, kako bismo ih zaštitili. Ovaj projekt trebao je biti odrađen ovih dana, ali su nam to onemogućili nepovoljni vremenski uvjeti ovih dana“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao kako do jeseni planiraju ostvariti još nekoliko projekata, a prvi sljedeći je organiziranje 23. po redu dobrovoljnog darivanja krvi, koje će se održati sutra, 06.06.2020. godine, od 10 do 13 sati u prostorijama mjesne zajednice „Bijeljinska cesta“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close