Brčko

Брчанска Болница интензивира сарадњу са УКЦ Бања Лука

Руководство брчанске Болнице недавно је боравило у посјети Универзитетско клиничком центру Републике Српске у Бања Луци.

Директор брчанске Болнице др. Душан Стокић рекао је да је повод ове посјете била намјера да се унаприједе односи са УКЦ Бања Лука јер се нарочито за вријеме пандемије вируса корона показало да је битно имато добру сарадњу са клиничким центрима у нашој близини.

“Неколико наших пацијената током пандемија вируса корона је упућено и лијечено на УКЦ Бања Лука и они су заиста показали највише разумијевања у претходном периоду. Разговарали смо и о другим стварима и начину да интензивирамо сарадњу и уведемо неке нове садржаје. Није било никавих званичних потписивања уговора јер се ради о практичној сарадњи између двије установе што је за нас веома важно”, истакао је Стокић.

Поред директора Болнице у делегацији која је била у посјети у Бања Луци били су координатор за Ковид др Слађан Мирановић и др Синиша Михајловић који ради Изолаторијуму за Ковид 19.

Др Душан Стокић

“Домаћин нам је био директор УКЦ професор Ђајић, а ту је био и главни координатор за ковид у Републици Српској др Ненад Стевандић. Имали само један заиста конструктиван састанак и договорено је да се сарадња настави. Сљедећи корак би била посјета наших љекара њиховим клиникама а такође и долазак њихових љекара у наше установе како би се неке ствари радиле заједнички”, рекао је Стокић.

Наглашено је да функционисање здравственог система у Брчком, упркос комплексним условима рада за вријеме пандемије вируса корона, није доведено у питање и да вирус није ушао у здравствене установе.

“Имали смо пар заражених здравствених радника али је све на вријеме регистровано и изоловано, тако да није дошло до значајнијег преношења вируса, систем је сачуван и функционише. Други пик слаби, тако да се враћамо редовним активностима, настојимо да вратимо оперативни програм, функционалну дијагностику те да се и листе чекања активирају”, рекао је др. Стокић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button