Brčko

Брчко: При крају набавка возила за одвоз комуналног отпада

Поступак јавне набавке и избор најповољнијег понуђача за набавку возила за одвоз смећа са депоније у Брчком на регионалну депонију у Зворнику вриједности око 530 хиљада марака је завршен и, уколико не буде жалби, овај посао би ускоро требао бити окончан, каже Зоран Булатовић, шеф Одјељења за комуналне послове у Влади дистрикта.

Булатовић појашњава да се ради о једном новом камиону тегљачу и двије самокомпактирајуће полуприколице што ће бити довољно за обављање предвиђеног посла.

„Та возила ће бити предата на управљање и кориштење за наше потребе ЈП „Комунално“ које је надлежно за те послове“, истако је Булатовић.

Зоран Булатовић

Према његовим ријечима, до краја септембра ће бити организовано и отварање тендера за изградњу претоварне рампе на депонији вриједности 370 хиљада марака. На тај начин би, истакао је Булатовић, до краја године све могло бити завршено тако да би коначно са почетком сљедеће године кренуо одвоз комуналног отпада са територије дистрикта Брчко на депонију у Зворнику.

„Процијењена количина отпада на годишњем нивоу је око 20 хиљада тона. Сматрамо да ћемо одређеним поступцима успјети да смањимао ту количину и циљ нам је да она буде што мања“, рекао је Булатовић.

Оно што је битно нагласити, каже он, је да тај оквирни четворогодишњи уговор који ми имамо са депонијом у Зворнику за сада не производи никакве финансијске посљедице по дистрикт Брчко и ми крећемо оног момента када будемо спремни са одвозом отпада.

Булатовић подсјећа да ће се упоредо радити на санација подстојеће депоније за шта су потребна значајна кредитна средства, као и  на изградњи центра за управљањем отпадом, те пројекту одвојеног прикупљања отпада на територији дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button