Brčko

Брчкo: Отворен дводневни сајам “Женски базар”

Биће организован сваког петка и суботе током септембра и октобра

У организацији „Воћног клуба“, на платоу испред робне куће у Брчком, данас је започела дводневна манифестација под називом „Женски базар“ односно мини сајам на коме су изложени производи жена домаћица и предузетница.

На штандовима сајма може се видјети лепеза производа од ручних радова, зимнице, меда, ракије и цвијећа односно свега онога што жене могу направити у домаћој радиности.

Даринка Калањ, представник „Воћног клуба“ каже да је планирано да „Женски базар“ траје током септембра и октобра сваког петка и суботе када то временски услови дозволе.

„Широка је лепеза онога што женска рука може да направи, али жене немају могућности да своје производе пласирају и ово је одлична идеја за промоцију жена“, истакла је Калањ.

Отварању манифестације „Женски базар“ присуствовала је и Слободанка Ћурчић, посланик у Скупштини дистрикта која је овом приликом похвалила овакву идеју „Воћног клуба“.

„На жалост, ми немамо мјесто гдје бисмо се могле представити рукотворине које жене раде и на коме би оне могле пласирати своје производе односно гдје би сви они који дођу у Брчко то могли погледати и из нашег града понијети неки сувенир који ће их подсјећати на Брчко”, истакла Ћурчић.

Она каже да је идеја да надлежни у наредном периоду у ту сврху женама додијеле један пословни простор у власништву дистрикта на коме би оне могле изложити и продавати своје производе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button