RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pomozimo našem sugrađaninu Emiru Hamziću na putu ka ozdravljenju

Tridesetogodišnji Brčak Emir Hamzić prije dvije godine stradao je na rijeci Savi i ostao nepokretan. Emir se do sada sa svojom obitelji i prijateljima uspijevao izboriti s troškovima liječenja, no zbog porasta troškova liječenja, više nije u mogućnosti te mu je potrebna naša pomoć.

Emir je dobio priliku da svoje liječenje nastavi izvan Brčko distrikta, međutim troškovi terapije liječenja matičnim stanicama su izrazito veliki te njegova obitelj to nije u mogućnosti platiti. S obzirom na to da se radi o liječenju izvan granica Bosne i Hercegovine, osim same terapije matičnim stanicama, njemu je potrebno platiti i troškove putovanja, boravka i smještaja dok je na liječenju i rehabilitaciji. Također, nepohodno mu je i novo ortopedsko pomagalo jer ovo koje trenutno posjeduje nije odgoravajuće. U pitanju su kolica čija je cijena 5.000 KM, a koja će biti urađena i prilagođena za njegove potrebe.

Za Emirovu terapiju matičnim stanicama, putovanja, rehabilitaciju, troškove smještaja i lijekove i kolica neophodno je 40.000 eura.

Svoj doprinos možete uplatiti preko računa Fondacije “Mirza Trumić” s naznakom za Emira Hamzića.

FONDACIJA „MIRZA TRUMIĆ“ MAOČA BB, BRČKO DC

TRANSAKCIJSKI RAČUN ZA UPLATE U BIH: 1610000200590094

 

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA, INSTRUKCIJE ZA PLAĆANJE:

BANKS NAME: RAIFFAISEN BANK DD, BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

ADDRESS: ZMAJA OD BOSNE BB, SARAJEVO, BIH

IBAN CODE: BA391610000200590094

S NAZNAKOM ZA EMIRA HAMZIĆA

ZATIM PAYPAL fondacijaMT@gmail.com Selma Trumić, S NAZNAKOM ZA EMIRA HAMZIĆA.

 

Dostupan je i gofundme.com račun za uplate iz inostranstva ili online uplate.

Kase Fondacije “Mirza Trumić” su za sada dostupne na Karamujić PETROL pumpi u Gornjem Rahiću a uskoro će biti dostupne i na pumpama kod Izbora, zatim u Grčici, u naselju Bukvik i u drugim njihovim objektima.

Također kasu za dobrovoljne priloge možete pronaći u frizerskom salonu “Jaca i Dada “ u TC “Belamionix” u naselju Klanac.

Svi vaši dobrovoljni prilozi bit će usmjereni za liječenje i rehabilitaciju našeg Emira Hamzića!

(BDC/Radio Brčko)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Učenici uspješno proveli humanitarnu akciju za pomoć migrantima u Tuzli

Sandra Živković

Brčko: U tijeku humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za liječenje Anele Ćejvanović

Sandra Živković

Помоћ породици Мујдановић

Дејана Крстић