RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Финансирање НВО и мјесних заједница само путем јавног позива

Шеф Одјељења за стручне и административне послове Недим Хамзабеговић одржао је данас у Омладинском центру састанак са организацијама цивилног друштва, како би их упознао са новитетима Закона о удружењима и фондацијама Брчко дистрикта, Законом о Буџету дистрикта и другим подзаконским актима који су у припреми.

„Нови закони значајно мијењају досадашњу праксу када су у питању грантови, финансирања и суфинансирања различитих пројеката у цивилном сектору. Закон о буџету више не препознаје појам грант и нема више никаквих директрних средстава када је у питању ова област осим путем јавног позива“, рекао је Хамзабеговић.

Хамзабеговић је истакао да ће нови подзаконски акти прецизније регулисати ову области и учинити транспарентнијим утрошак додијељених средстава.

„Удужења ће наставити са својим активностима с тим да ће се тај простор који припада цивилном друштву морати попунити на прави начин. До сада то није био случај“, рекао је Хамзабеговић.

Он је истакао да ће данас сви бити упознати са одредбама нових прописа.

„Уз нови правилник који смо припремили, понудићемо као пратеће документе и дванаест анекса тако да ће НВО и мјесне заједнице добити квалитетне смјернице и ти документи ће их водити кроз писање пројектних приједлога“, истакао је Хамзабеговић.

Хамзабеговић је додао да ће у будуће резултати рада цивилног сектора морати бити видљиви.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Razvojno-garantni fond Brčko distrikta BiH: Raspisan Javni poziv za subvenciju dijela kamata

Radio Brčko

Objavljen Javni poziv za oslobađanje plaćanja zakupnina poslovnog prostora u vlasništvu Distrikta

Radio Brčko

“Demos” Brčko nastavlja monitoring i nakon puštanja u funkciju CT- aparata

Suvad Alagić