RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Комисија за одлучивање о сукобу интереса покренула шест нових поступака

Kомисија за одлучивање о сукобу интереса Брчко дистрикта покренула је по службеној дужности још шест нових поступака за носиоце јавних функција у Брчко дистрикту због неслагања пријављених података из имовинског стања са провјереним подацима добијених од надлежних институција, сазнали смо од Адмире Мујић, предсједнице ове комисије.

Она је рекла да је до сада покренуто укупно 24 поступка и да је до неслагања у извјештајима углавном долазило због материјалне грешке или непознавања како да носиоци јавне функције попуне обрасце за пријаву своје имовине. Адмира Мујић је навела да је остављен рок од петнаест дана да се подаци о имовинском стању носилаца јавних функција усагласе.

“У неким случајевима можда неки подаци које смо добили од институција нису тачни, због мноштва информација, али у сваком случају се то провјерава и утврђује опет“, рекла је Мујић и навела да у досадашњим провјерама нису видјели и утврдили намјеру носилаца јавних функција да прикажу нетачне податке о свом имовинском стању, него су се дешавале само техничке грешке и пропусти због несхватања како правилно попунити обрасце.

Она је нагласила да се Комисија обратила свим носиоцима јавих функција са упитом да ли они или неко од чланова њихових породица имају нека предузећа или фирме чији су власници и након прибављених информација објавиће се и регистар предузећа.

Због мањег пожара у поткровљу зграде у којој се налазе просторије Комисије, рад ове институције биће настављен у канцеларијама Изборне комисије Брчко дистрикта, истакла је Мујић и додала да током интервенције ватрогасаца документација и архивска грађа није уништена.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Само један носилац јавне функције није до сада поднио извјештај о свом имовинском стању

Vladimir Matijević

Брчко: Носиоци јавних функција у дистрикту пријавили своју имовину

Vladimir Matijević

U toku prikupljanje podataka o imovinskom stanju nosilaca javnih funkcija u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović