RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Млади кошаркаши самоиницијативно уређују терен

Група од седам младих кошаркаша самоиницијативно је прикупила средства у износу од 340,00 КМ и отпочела са фарбањем подлоге бојом за бетон и уређењем кошаркашког игралишта у улици Бранислава Нушића у центру града.

Млади кошаркаши већ пет година заредом свако љето самоиницијативно уређују кошаркашко игралиште у центру града, тако што властитим средствима и несебичној помоћи грађана офарбају подлогу и набаве опрему за ово игралиште и на тај начин, како кажу, желе да привуку и потакну младе људе да се баве овим спортом.

Један од иницијатора ових активности је и осамнаестогодишњи Адмир Делић који каже да са својим друговима проводи доста времена на овом игралишту и сматра га „другом кућом“, те су се из тих разлога одлучили да га уреде. Он је додао да им недостаје нешто мање од 500,00 КМ да би цјелокупно игралиште у потпуности средили.

„Недостаје нам црвена и црна фарба за бетон да би завршили започети посао и надамо се да ћемо у року од три дана окончати уређење игралишта,“ каже Михаела.

Њен друг Дарис захвалио се у име младих кошаркаша свим људима добре воље који су подржали ову иницијативу, а посебно госпођи из САД-а која их је путем друштвених мрежа контактирала и донирала им средства за реализацију ове акције.

Млади истичу како су свјесни да уређују јавну површину и с тим у вези већ су предузели одређене кораке како би ово уређење било у складу са позитивним законским прописима.

Из једне брчанске фирме која се бави дистрибуцијом најквалитетнијих боја за бетон и подлога о њиховим предностима Љубиша Јелић каже да је она одлична за спортске терене јер штити подлогу од хабања, декоративна и добра је код такозваног спортског проклизавања и спречава теже повреде.

На лицу мјеста затекли смо и Владимира Аврамовића који је дошао да се лично увјери и пита младе кошаркаше како им може помоћи.

Наши суграђани подржавају овакве и сличне акције које млади људи предузимају, али се питају зашто то финансирају властитим средствима.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko nastavlja trenaž bez pauze

Admir Kadrić

Težak poraz bh. košarkašica od Kanade

Radio Brčko

Košarka žene: Na Ilidži ŽKK „Brčanka“ pobijedila ŽKK „Igman“ 84 : 53

Radio Brčko