RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Недостатак питке воде кључни проблем у Мјесној заједници Крепшић 2

На подручју Мјесне заједнице Кепшић 2 код Брчког тренутно се врши комaсација пољопривредног земљишта.

Предсједник брчанске Мјесне заједнице Крепшић 2 Јуро Блажевић процјењује да ће комaсација земљишта која се тренутно изводи на подручју ове мјесне заједниће приближно коштати око 2 милиона марака.

„Извођачи имају термине до када подјела мора бити готова, а са друге стране мјештани неће моћи улазити на своје парцеле“, појаснио је Блажевић.

Око 160 становника ове мјесне заједнице свакодневно се сусрећу са недостатком питке воде. У селу постоје, како каже Блажевић три артешка бунара са којих вода није задовољавајућег квалитета, али је мјештани ипак користе или питку воду доносе из околних села.

Када је ријеч о сеоским гробљима, Блажевић истиче да већ постоји проблем са недостатком мјеста.

“Постоји и католичко и православно гробље али је већ попуњено, а један дио земљишта би требало додијелити и то морамо договорити са Владом Брчко дистрикта“, навео је Блажевић.

На подручју ове мјесне заједнице урађена је путна инфраструктура и сада је мјештанима лакше да обрађују своја пољопривредна земљишта, док су штете настала у поплавама 2014. године у већем дијелу саниране.

На крају је истакао да основну школу у овом селу данас похађа на жалост само 17 ученика, те да би се овај велики школски простор могао у будућности искористити за друге сврхе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!