RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Обезбијеђена средства за Ловочуварску службу

Влада дистрикта Брчко данас је у скупштинску процедуру упутила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о ловству којим се успоставља ловочуварска служба и настоје спријечити незаконите радње криволова до оснивања Ловочуварског савеза дистрикта који би преузео ту надлежност.

„На подручју дистрикта се не лови, а ловочуварском службом настоје се спријечити незаконите радње криволова у ловишту“, истакао је, након сједнице Владе, Зоран Гајић, шеф Одјељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Према његовим ријечима, буџетом за 2018. годину обезбијеђена су средства за четири мјесеца у износу од око 50 хиљада марака за девет ловочувара.

„За идућу годину планирана су средства у износу од око 150 хиљада марака, с тим да је неопходно опремити ловочуваре са опремом, оружјем и касетама у износу од око 20 хиљада марака“, појаснио је Гајић.

Он је посебно истакоа да ловочувари морају имати положен ловачки испит, проћи обуку за ловочувара, посједовати оружје и знати руковати са њим.

На сједници Владе усвојен је и Приједлог утрошка текућих грантова у Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду одобрених буџетом за 2018. годину, у износу од 9,2 милиона марака .

„Ова  средства односе се на развој пољопривредне производње, пошумљавање у шумарству, накнаду штете приликом одбране од поплава, накнаде у ветеринарству које се односе на надокнаде штете власницима животиња које су еутаназиране због заразних болести које се преносе са животиња на људе -зооноза, те грантови за непрофитне организације у области пољопривреде, појаснио је Гајић.

Влада је данас одобрила и смјернице о измјени Закона о јавној имовини. Дијана Глишић, директор Канцеларије за управљање јавном имовином у Брчком каже да оне предвиђају свеобухватну измјену свих сегмената закона посебно начина кориштења јавне имовине у сврху пољопривредне производње, пословних простора и јавних површина.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada FBiH: Izdvojeno 145.000 KM za zatvaranje kolektivnih centara

Radio Brčko

Усвојен Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава донација за спортске клубове

Radio Brčko

Влада упутила у скупштинску процедуру Нацрт закона о буџету

Миљана Ђурђевић