RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Pred Brčacima glumački ansambl Teatra EXIT u prepoznatljivoj satiri

Glumački ansambl u sastavu Amar Bukvić i Filip Jurčić odigrao je sinoć u Brčkom kazališnu predstavu „Kako misliš mene nema“ Ivice Boban. Naviknuti na prepoznatljiv stil izvođenja Teatra EXIT iz Zagreba, Brčaci su i sinoć imali priliku nasmijati se, ali i zapitati o ljudima pored kojih svakodnevno prolaze. Glumac Bukvić će te ljude nazvati momcima iz kvarta koji žive na rubu egzistencije, ali svojom lutnjom otkrivaju istinu o sebi, istinu o nama.

“Uspjeh predstave je u tome što je jako poštena. Likovi su nevini i jednostavno se ljudima podvuku pod kožu. Predstava je napravljena prije dvanaest godina, a igramo je kao da smo je završili jučer”, rekao je o predstavi protagonista Bukvić .

Predstava “Kako misliš mene nema” iza sebe iza sebe ima brojne nagrade, od kojih izdvajamo: Nagradu hrvatskog glumišta 2007. Amaru Bukviću za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika,  Veliku mostarsku lisku publike za najbolju predstavu u cjelini – festival Mostarska liska 2009., te Specijalnu nagradu žirija Bukviću i Jurčiću za inventivnost i maštovitost u razradi likova i odličan primjer angažiranog teatra – Banja Luka 2009.

Sinoćnja izvedba postavljena je u okviru vladine kulturno-sportske manifestacije „Frančeskovi dani“ u organizaciji UG „Talija“ Brčko distrikta BiH.

Foto: teatarexit.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Promocija rukometa u okviru “Frančeskovih dana”

Admir Kadrić

Brčko: Danas predstave za učenike u okviru “Frančeskovih dana”

Admir Kadrić

Brčko: Selektor Ivanek zadovoljan prikazanim kvalitetom

Admir Kadrić