Brčko

Брчко: Од 16. до 22. септембра “Европска седмица мобилности”

Данас се завршава „Европска седмица мобилности“ која се организује од 2002. године у више од 2.500 градова широм свијета а која почиње 16. септембра и традиционално завршава обиљежавањем „Свјетског дана без аутомобила”.

Од 16. до 22. септембра 2022. године грађани земаља Европске уније, Босне и Херцеговине и других земаља имали су прилику да учествују у најпопуларнијем догађају на свијету везаном за урбану мобилност под називом „Европска седмица мобилности“.

За овогодишњу Европску седмицу мобилности седам градова/општина из Босне и Херцеговине пријавили су своје учешће: Бијељина, Сарајево, Власеница, Вогошћа, Мостар, Завидовићи и Бања Лука.

Брчко дистрикт није један од градова из БиХ који су својим активностима и манифестацијама ове године обиљежили седмицу мобилности и 22. септембар „Свјетски дан без аутомобила“.

Професор физичког васпитања из Брчког Зоран Милуновић осврнуо се на седмицу мобилности и нагласио је да су свака физичка активност и кретање добри за здравље човјека те апеловао на све нараштаје да се што чешће и више крећу.

„Кретање је из многих аспеката врло битно, а најважније да се кретањем у овом турбулентном времену ослобађа стреса. Све више видим да се изградњом трим стазе у градском парку наши суграђани све више крећу и тренирају“, рекао је Милуновић

Он је истакао да се требају створити позитивне навике о кретању и да се шетњом могу избјећи лоше навике као што су пушење и конзумирање алкохола.

„Довољно је да се дневно пређе око пет километара да би се човјек боље осјећао,“ нагласио је Милуновић.

Европска Седмица Мобилности  завршава се данас 22. септембра обиљежавањем „Свјетског дана без аутомобила“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button