Brčko

Nautički klub: Polaganje ispita za upravljanje motornim plovilima sredinom oktobra

Nautički klub Brčko pored redovnih aktivnosti koje sprovodi, također organizuje i polaganje ispita za upravljanje motornim plovilima na rijeci Savi. U saradnji sa brčanskom Kapetanijom 14. oktobra za svoje članove organizuje drugi po redu termin ove godine za polaganje ispita za upravljanje motornim čamcima na vodi.

“Nakon uspješno održanog ispita za polaganje motornim plovilima koji se održao ove godine, članovi Nautičkog kluba Brčko iskazali su želju za dodatnim terminom jer je zainteresovanost velika. U protekle dvije godine vlada velika želja ljubitelja rijeke Save za plovidbom”, ističe Lejla Rejzović

Zainteresovani ljubitelji plovnih čamaca, da bi učestvovali na polaganju ispita moraju ispuniti i određene dužnosti prema klubu kao i prema Kapetaniji Republike Srpske.

“Mogućnost prijavljivanja je do 12. oktobra, a zainteresovani sa sobom trebaju ponijeti kopiju lične karte i takse od uplate za polaganje motornih plovila. Dodatni uslovi koji se moraju ispuniti jesu obaveze prema Ministarstvu vodoprivrede Republike Srpske od 96 KM i godišnja članarina za Nautički klub 50 KM za zaposlene, te za nezaposlene 30 KM”, rekla je Lejla Rejzović, portparol Nautičkog kluba Brčko.

Nautički klub Brčko broji oko 350 registrovanih plovnih vozila, a preko 130 aktivnih članova redovno učestvuje u aktivnostima ovog udruženja.

Pored aktivnosti kao što su Obilježavanje Međunarodnog Dana rijeke Save i regate, odnedavno je pokrenuta i nova turistička atrakcija “Boating”. Volonteri ovog kluba omogućavaju plovidbu građanima od brčanskog izletišta Ficibajer do Rajeva Sela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button