RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Од краја марта настава у школама и суботом

Шеф Одјељења за образовање у Влади дистрикта Зоран Булатовић донио је одлуку о надокнади часова у  основним и средњим школама у Брчком изгубљених усљед пандемије вируса корона у првом полугодишту школске 2020/21. године, по којој ће ученици до краја школске године наставу похађати и суботом.

У складу са овом одлуком, која је већ прослијеђена надлежним у школама, изгубљени часови биће надокнађени радним суботама у марту, априлу, мају и јуну како би школска година на законит начин била на вријеме завршена.

Према тој одлуци, надокнада часова планирана је задње двије суботе у марту и априлу, четири суботе у мају и двије суботе у јуну.

Зоран Булатовић

„Tо је била најбоља, не довољно непопуларна, али свакако изнуђена одлука која, као први циљ, има образовање ученика, стицање знања, односно надокнада онога што је пропуштено у првом полугодишту“, појаснио је Булатовић.

Он каже да ће са ових 10 радних субота бити надокнађена комплетна изгубљена настава у првом полугодишту ове школске године.

„Циљ нам је да ученици стекну занања која су била предвиђена наставним планом и програмом и вјерујем да је то циљ и родитеља, као и комплетне друштвене заједнице дистрикта Брчко“, истако је Булатовић.

С обзиром да се епидемиолошка ситуација компликује, на питање колико је ова одлука примјерена ситуацији у којој се налазимо, шеф Одјељења за образовање је рекао да се о томе колико је она примјерена или не, не може говорити у овом моменту.

Булатовић је изразио наду да обустављања наставног процеса у наредном периоду неће бити, али да, уколико до тога дође, наставни процес биће прилагођен датим околностима.

„Нама је основни циљ да надокнадимо изгубљену наставу, да нам ученици не буду неспособни за наставак сљедеће школске године и у сваком случају да стекну потребна знања за ову школску годину, што је и сврха образовања“, рекао је Булатовић.

На питање колико је у школама тренутно заражено вирусом корона, Булатовић је рекао да то није велики број ни када су у питању ученици, а ни наставници.

За провођење одлуке шефа Одјељења за образовање о надокнади изгубљених радних дана у првом полугодишту ове школске године, задужени су директори основних и средњих школа. Ова одлука ступа на снагу даном доношења, а биће објављена и у Службеном гласнику дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Učenici u klupama naredne sedmice uz četiri prijedloga za nadoknadu nastave

Mirsad Arnautović