RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Parlament o poteškoćama u nastavku finasiranja sportskih kolektiva

Zastupnici brčanskog Parlamenta, na današnjem zasjedanju, najviše pažnje su posvetili blokadi u dodjeli finansijskih sredstava iz budžeta, udruženjima i sportskim kolektivima koji nisu opravdali ranije utrošena budžetska sredstva i to u skladu sa novim Zakonom o udruženjima i onom o budžetu Distrikta.

Zajedniči imenitelj svih diskusija je bio da se, u cilju sprečavanja gašenja klubova, pokuša pronaći kompromisno rješenje. Ono bi išlo u pravcu da sportski kolektivi, kod kojih su uočene sitne nedorečenosti u finansijskim izvještajima, ne ostanu bez sredstava. Stoga se očekuje donošenje skupštinskog zaključka o formiranju zasebne komisije koja će prispjele finansijske izvještaje dodatno proanalizirati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Skupština podržala Finansijski plan Zdravstvenog centra

Admir Kadrić

Dan Kobea Bryanta: Odata počast preminulom velikanu u čast dana njegovog rođenja

Radio Brčko

Brčko: Obaveznih pet dana praznika i za uposlene u realnom sektoru

Admir Kadrić