RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Učenici u klupama naredne sedmice uz četiri prijedloga za nadoknadu nastave

Nakon zimskog raspusta učenici osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta ponovo će sjesti u klupe u ponedjeljak 11. janura 2021. godine.

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH jučer je donio naredbu po kojoj drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Brčko distrikta BiH počinje, po nastavnom kalendaru, 11. 01. 2021. godine. Nastava će se odvijati bez dijeljenja odjeljenja, ali će učenici morati primjenjivati sve druge ranije donijete epidemiološke mjere kao što je nošenje maske u školi i u školskom prevozu.

Samir Čorbadžić v.d. šefa Odjela za obrazovanje je za Radio Brčko potvrdio da je Odjel pripremio i četiri prijeloga kako i na koji način će biti nadoknađena nastava iz prvog polugodišta a da će konačnu odluku o tome Krizni štab donijeti u februaru mjesecu.

Samir Čorbadžić

Prvi prijedlog: Da se nastava odvija do 30.06.2021. godine i tamo gdje je potrebno šef Odjeljenja za obrazovanje bi dao saglasnost za završetak nastave bez realizacije planiranog fonda nastavnih sati.

Drugi prijedlog: Realizacija nadoknade nastave bi se vršila samo jednu subotu u mjesecu, gdje bi se nadoknadilo šest radnih dana a preostali dio bi se nadoknadio u junu mjesecu.

Treći prijedlog: Nadoknada bi se vršila dvije subote u mjesecu gdje bi se nadoknadilo 12 radnih dana a nastava se odvijala do potpune realizacije fonda nastavnih sati.

Četvrti prijedlog: Da se nadoknada nastave odvija svake subote u mjesecu.

Na kraju ponovimo da će odluku o nekom od punuđenih prijedloga na koji način će biti nadoknađeno oko 20 radnih dana u kojima nije izvođena nastava u prvom polugodištu zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Krizni štab donijeti narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У понедељак почиње друго полугодиште

Vladimir Matijević

Brčko: Zbog niskih temperatura ranije započinje grejna sezona u školskim objektima

Mirsad Arnautović

Брчко: Од краја марта настава у школама и суботом

Миљана Ђурђевић