Brčko

Брчко: Одржана Полицијска академија за младе 2022.

У организацији Полиције Брчко дистрикта, Одјељења за образоваље при Влади дистрикта и невладине организације „PH Internacional“ данас је у нашем граду одржана Полицијска академија за младе 2022 са темом „Социјализације с правом и превенција малољетничког криминала“.

Ученици средњe Пољопривредне – медицинске школе и њихови вршњаци из средње Економске, њих 40 имали су прилику да се кроз практичан рад са припадницима Полиције Дистрикта упознају са појмом малољетничког криминала као и да се кроз практична предавања млади активно укључе у превенцију малољетничке деликвенције.

Шеф кабинета полиције Брчко дистрикта Миле Јурошевић обраћајући се полазницима Академије рекао је овај пројекат само један у низу који се реализује на пољу превенције малољетничког криминала.

„Уназад двије године овај пројекат се спроводи у Дистрикту и важно је да буде у наредном периоду одржив јер су у протеклом периоду службеници у полицији и образовању едуковани за имплементацију овог прокета“, истакао је Јурошевић и додао да би у наредном периоду активности из овог пројекта требало да уђу у саставни дио програма унутар свих школа и постану пракса за наредни опериод.

Самир Чорбаџић шефа Пододјељења за заједничке послове у Одјељењу за образовање Владе Брчко дистрикта рекао је да је овај пројекат одржив и да се кроз наставне и ваннаставне активности стручни сараданици кроз обуке које су прошли могу своја знања преносити и убудуће.

„Сматрамо да су и ученици који су прошли кроз овај пројекат стекли одређена знања и које могу преносити својим вршњацима,“ рекао је Чорбаџић.

У име имплементатора овог пројекта, који је финансиран од стране Владе САД, Одјељења за борбу против међународне трговине наркотицима и спровођењу закона, невладине организације „PH International“ координаторица Марина Васиљ истакла је да је циљ овог пројекта да се на специфичан начин обуче ученици седам основних и средњих школа из Брчког млади упознају о превенцији малољетничког криминала.

„Главни циљ пројекта је да се млади упознају о њиховим правима и обавезама, о значају владавине права и посљедицама кршења закона. Такође циљ нам је био да се што више ради на превенцији малољетничког криминала чиме се јача веза између рада полиције и младих,“ истакла је Васиљ.

Полазници Полицијске академије 2022. имали су прилику, поред теоријског дијела гдје су им брчански полицајци указали на значај превенције, да се кроз практични дио упознају са опремом и наоружањем које Полиција Дистрикта посједује.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!