RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Отворена “Љетна полицијска школа”

У Брчком  је данас отворена шеста „Љетна полицијска школа“ коју ће, у наредна три дана, похађати око 60 полазника. Школа се ове године одржава под мотом „Безбједност и изазови“.

Свечаној церемонији отварања “Полицијске школе” у просторијама Школе за јавно право, присуствоваo je шеф канцеларије ОЕБС- а амбасадор Брус Бертон.

Према његовим ријечима, „Љетна полицијска школа“ представља посебу прилику за младе људе да науче, не само о томе шта је то полиција, безбједносни сектор, него и о томе шта они могу да допринесу по том питању.

Овом приликом присутнима се, у име Владе, обратио замјеник градоначелника Анто Домић који је, у обраћању полазницима ове школе, рекао да ће „Љетна полицијска школа“ младима сигурно дати одређена предзнања прије него што се опредијеле о свом животном путу. Такође је истакао да се нада да ће многи од полазника једног дана као полицијски службеници дистрикта бити једни од говорника и уводничара или предавача на овој школи.

„Влада подржава овакве и сличне акције, нарочито овај пројекат Полиције Брчко дистрикта, јер је она наш темељ безбједности. Полиција је показала довољно отворености да становници, а нарочито млади људи, у полицији виде партнере и виде ону снагу која нас штити, али исто тако виде и прилику да неки од њих у будућности буду дио тог безбједносног система. Ова интеракција између младих, становника Дистрикта и полиције јединствена је у БиХ, и то је нешто што је наш производ. Вјерујем да ће кроз ове љетне полицијске школе полиција да буде још ближа свима нама и да ће да нам буде при руци да нас штити од свих оних негативности које прате савремено друштво“, рекао је Домић.

“Љетну школу” полиција и ове године реализује уз помоћ Црвеног крста, а церемонији свечаног отварања присуствовао је секретар Црвеног крста Денис Шехановић који је истакао да тај партнерски однос грађана и Полиције дистрикта представља веома битну ствар за цјелокупну заједницу.

У име полиције дистрикта, полазнике школе поздравио је шеф Полиције дистрикта Горан Писић који каже да је ове године далеко већи број полазника ове школе у односу на раније године.

„Међу полазницима који су различите популације, имамо 12  особа млађих од 18 година“, истако је Писић.

Писић је, овом приликом, истако да је намјера полиције да у наредних четири до пет година изврши подмађивање полицијске структуре што значи да би неко од полазника ове школе у догледно вријеме могао постати полицијски службеник.

„Љетна полицијска школа“ биће одржана у периоду од 28. до 30. августа 2019. године и на њој ће се полазници упознати са радом Полиције и другим актерима у систему безбједности.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Distrikta zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišila lice M.P.

Radio Brčko

Zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH i direktor Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona u BiH posjetili PBD BiH

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta u dva odvojena događaja dva lica lišila slobode

Radio Brčko