RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Пети Женски продајни базар

На Тргу младих у Брчком данас је у организацији брчанског Воћног клуба по пети пут организован Женски продајни базар. Мини сајам рукотворина и домаћих производа који су представљени нашим суграђанима има за циљ подстакнути жене у предузетништву.

Замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић и посланик у Скупштини Брчко дистрикта Слободанка Ћурчић свечаним пресјецањем врпце отворили су данас пети Женски продајни базар у нашем граду.

Отварајући Женски продајни базар посланик у Скупштини Брчко дистрикта Слободанка Ћурчић новинарима је рекла да су жене максимално заступљене у свему.

„Жене су и мајке и домаћице и предузетнице и када видим шта су урадиле за на овом Базару могу само рећи свака им част“, рекла је Слободанка Ћурчић.

Она се захвалила свим учесницама које су како је рекла дошле и из других држава нагласивши како је данас на тржишту куповати домаћи производ права вриједност.

Замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић захвалио се организатору и рекао да Влада дистрикта подржава овакву врсту предузетништва и креативност жена које стварају производе кућне радиности.

„На овај начин се врши и афримација жене у друштву и жене као мајке и предузетнице те као носица свих процеса како у породици тако и у нашој заједници,“ истакао је Домић.

Предсједник Воћног клуба Брчко Саво Лукић који је и организатор овогодишњег Базара рекао је да ове година има 30 учесника из регије али да их најмање има из Брчког и да је ово прилика да се женско преузетништво у нашем граду у већој мјери покрене.

Учеснице петог женског продајног базара нису криле задовољство што нашим суграђанима могу представити своје производе.

На Базару који је орхганизован као подршка женском предузетништву, грађани ће моћи купити разне производе домаће радиности, најквалитетнији домаћи мед, ускршње украсе као и сухомеснате прерађевине.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Večeras predstava za djecu “Vaskršnji štrumfovi” u gradskom Domu kulture – ulaz slobodan

Admir Kadrić

Brčko: Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom pravoslavnog Božića

Radio Brčko

Брчкo: Отворен дводневни сајам “Женски базар”

Миљана Ђурђевић