RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

FBiH: Prosječna plata u februaru 1.046 KM

Prosječna neto plata u Federaciji BiH /FBiH/ u februaru iznosila je 1.046 KM i nominalno je veća za 0,1 odsto, a realno niža za 1,6 odsto u odnosu na prethodni mjesec.
U februaru, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna neto plata nominalno je veća za 10 odsto, a realno za 1,2 odsto, saopštio je Federalni zavod za statistiku.

Najveće povećanje prosječne isplaćene neto plate u FBiH u februaru, u odnosu na januar, zabilježeno je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima za 5,6 odsto, te u oblasti informacija i komunikacija za 4,8 odsto.

U isto vrijeme najveće smanjenje isplaćene prosječne neto plate zabilježeno je u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji i to za 4,6 odsto, te u djelatnosti zdravstvene i socijalne zaštite za 4,5 odsto. ФБИ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Prosječna plata u ferbruaru 961 KM

Radio Brčko

Просјечна новембарска плата у БиХ износила 1.023 КМ

Radio Brčko

Prosječna plata u RS pokriva 49 posto potrošačke korpe

Дражен Ристић