Brčko

Брчко: Почела обнова фасада на Тргу младих

На централном градском тргу у Брчком почела је реконструкција фасада на зградама које чине амбијенталну цјелину најужег градског језгра, која је изграђена у псеудомаварском стилу.

У канцеларији за управљање јавном имовином дистрикта Брчко кажу да је вриједност радова 154 хиљаде марака, а цјелокупан посао требало би да буде окончан за 60 радних дана.

„Радови подразумијевају замјену столарије, реконструкцију крова и нову фасаду“, каже Јелена Дувњак, шеф Сектора за одржавање при Канцеларији за управљање јавном имовином у Брчком.

Реконснтрукција на овим зградама врши се  по први пут за посљедњих 30 година.Ово је једна од три амбијенталне цјелине у Брчком које је неопходно реконструисати да би им се вратио потпун културно-историјски смисао, те су као такве под заштитом државе.

Најужи центар Брчког биће колико-толико уређен и на супротној страни Трга младих, на мјесту гдје је прије рата била самопослуга.

„И за тај захват урађен је пројекат и завршена сва потребна документација, те издвојена средства из буџета за реконструкцију.  За ове намјене издвојено је 140 хиљада марака“, истакла је Дувњак.

Иначе, уколико се жели зауставити пропадање објеката који чине амбијенталну цјелину и припадају културно историјском наслеђу у Брчком биће неопходна знатно већа издвајања из буџета.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button