RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Предсједник Скупштине одржао састанак са генералним конзулом Турске

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић састао се данас у свом кабинету са генералним конзулом Републике Турске у Бањалуци Огузом Киличем и том приликом га упознао са актуелном привредном и епидемиолошком ситуацијом у Дистрикту.

Предсједник Милић рекао је да је Дистрикт локална заједница у БиХ у којој се најбрже формирала власт након избора како би се што прије отклониле негативне посљедице епидемије вируса Ковид-19 по привреду и започела реализација важних инфраструктурних пројеката.

„Ми ћемо са наше стране учинити све да унаприједимо законске процедуре и створимо што бољу климу за стране инвестиције“, рекао је предсједник Милић и додао да је за опоравак и унапређивање привреде неопходна подршка свих, укључујући и Турску.

Говорећи о проблемима набавке вакцина против Ковида-19, Милић је напоменуо да су у БиХ преговори око набавке вакцина  преко система Ковакс препуштени нижим нивоима власти што отежава набавку, да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик омогућио да се здравственим радницима из Дистрикта омогући имунизација у Србији, те да ће се њих 200 вакцинисати данас и сутра.

Генерални конзул Републике Турске у Бањалуци Огуз Килич рекао је да у Дистрикту постоји повољна клима за инвестирање с чим ће упознати привреднике из Турске, те да је епидемија главни разлог што до сада није остварена конкретна сарадња.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Милић: Предложено привремено рјешење за проблем депоније

Radio Brčko

Skupština sinoć usvojila prvi ovogodišnji rebalans Budžeta Distrikta u iznosu od oko 28 miliona maraka

Admir Kadrić

Milorad Dodik boravio danas u posjeti Brčko distriktu

Mirsad Arnautović