RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Промовисана књига Мериме Аљић „Туризам и процеси управљања“

У Градској библиотеци у Брчком синоћ је промовисана књига „Туризам и процеси управљања“ аутора  доцента др. Мериме Аљић, Брчанке која живи и ради у Тузли.

Књига је намијењена не само студентима на којима је био акценат, него свим оним привредним субјектима који желе да се баве туризмом.

„Књига је посложена од теоретског дијела до законске легислативе која је „прашума“ прописа, а која јако утиче на афирмацију привредног субјекта посебно у туризму“, појаснила је Мерима Аљић.

На питање шта је то битно за туризам у БиХ, Аљић каже да су битни стратешки документи, институције које ће се бавити туризмом и финансијска средства.

„Босна и Херцеговина има феноменалне ресурсе, међутим нема добру законску легислативу, а поред тога морамо имати финансијске подстицаје за људе који се желе бавити туризмом како би могли радити у континуитету и како би наставили развој туризма на овим просторима“, појаснила је Мерима Аљић.

Рецезент књиге проф. др. Драго Цвијановић, декан Факултета за туризам и хотелијерство у Врњачкој Бањи каже да је аутор књиге на бриљантан начин посложила чињенице које су битне за развој туризма.

„Туризам захтијева озбиљне, образоване и стручне људе, затим повезаност свих оних који се баве туризмом како би туристи добили све оно што очекују од дате туристичке понуде“, каже Цвијановић.

Професор Драго Цвијановић истиче да, нажалост све земље бивше Југославије осим можда Словеније, у области туризма каскају за Западом што је, по његовим ријечима велика грехота.

„Нема села у БиХ које нема неку компаративну предност да направи фантастичан туристички производ“, сматра професор Драго Цвијановић.

На промоцији књиге Мериме Аљић  „Туризам и процеси управљања“ говорили су још  проф. др. Кадрија Хоџић, проф. др. Семир Ахметбеговић и проф. др. Исмет Калић. Модератор вечери био је глумац Елмир Кривалић.

Промоцији је присуствовао велики број љубитеља писане ријечи и пријатеља Мериме Аљић, међу којима и градоначелник Брчког Зијад Нишић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.