RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčkoStranačke aktivnosti

Брчко: Проширена сједница ОО Народ и Правда

Политичка организација Народ и Правда Брчко синоћ је у великој сали ХКД „Напредак“ у Брчком одржала проширену сједницу општинског одбора на тему „Брчко некад и сад“.

Предсједник политичке организације Народ и Правда БиХ Елмедин Конаковић изјавио је синоћ након проширене сједнице брчанског одбора да ова организација посвећује доста пажње Брчко дистрикту због његове специфичности, јер га је према мишљењу Конаковића, политичка елита занемарила.

„Брчко дистрикт је важан и функционалан систем који би са једном домаћинском влашћу био још бољи. Одговорно тврдим да тренутна власт није домаћинска у Брчком. Зато што у расподјели прихода, поготово од Индиректних пореза, Брчко има релативно добру позицију која се у пројектима инфраструктуре, нажалост не примјети. Види се наравно, да је мало здравији дио БиХ у смислу мало већег прилива средстава али бавим се политиком дуго и видио сам како се зачепе коруптивне рупе када дође домаћинска власт, како одједном има новца за пројкете али то у Брчком за сада не примјећујем“, истакао је Конаковић.

Према његовим ријечима у Брчком треба порадити на останку младих људи, на пројектима који би трајно држали запосленост и остварити флексибилнији однос према инвеститорима.

Конаковић каже да је њихова политичка организација доказала на примјеру Сарајева да када се именују етични и стручни људи резултати буду брзо видљиви.

„Важно је да имамо изборе у БиХ и да их учинимо што регуларнијим, да покријемо сва бирачка мјеста и да одлуче гласачи а не бројачи“, нагласио је Конаковић.

Предсједник извршног одбора политичке организације Народ и Правда Брчко и посланик у брчанској Скупштини Дамир Булчевић након сједнице одбора ове организације казао је да „Брчко дистрикт треба да буде сигурна мултиетничка заједница која гарантује сваком свом грађанину достојан живот, реалну могућност запослења и квалитетно образовање.“

Проширеној сједници Општинског одбора под тематским називом „Брчко некад и сад“ поред предсједника ове организације у БиХ и локалних лидера организације присуствовао је и велики број грађана Брчко дистрикта.

Related posts

Oporbene stranke u Distriktu: Želimo transparentnije zapošljavanje u državnim službama

Sandra Živković

Konaković-Waltmans: Opredjeljenje za unapređenje bilateralnih odnosa BiH i Holandije

Zdravstveni centar Brčko: NiP iznio niz neistina o nabavci kisika

Radio Brčko