RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Први ребаланс буџета Влада би требала донијети у наредних седам дана

Влада дистрикта Брчко требала би у наредних седам дана уравнотежити први ребаланс буџета Дистрикта и послати га у скупштинску процедуру, потврдио нам је данас Жељко Антић, главни координатор Владе дистрикта Брчко.

Ребаланс би према задњим информацијама, каже Антић, требао износити између 33 и 34 милиона марака и већина тог ребаланса је вишак прихода над расходима из претходних година, као и мањих уштеда у буџету.

Према његовим ријечима усвајање ребаланса очекује се до краја јула мјесеца, како би Закон о платама који се већ налази у скупштинској процедури могао бити оперативан.

„По том Закону о платама свим запосленим у јавној управи предвиђено је повећање плата од пет одсто“, рекао је Антић.

Антић каже да би ребаланс буџета требао прије свега бити развојни, али и да задовољи потребе социјално најугроженијих грађана који су и највише погођени таласима поскупљења.

Како је раније најављивано у структури ребаланса буџета биће планирана средства за субвенције у пољопривреди и привреди, за шта ће бити издвојено по два милиона марака. Дио средстава биће усмјерен за субвенције утрошка електричне енергије за најугроженије грађане Брчко дистрикта, док је за капитални буџет планирани износ од пет до седам милиона марака. Капитална средства намијењена су за изградњу два вртића, у Српској Вароши и на Бродуши. Такође, планирана је и адаптација Одјељења педијатрије Болнице Брчко, као и средства која ће бити усмјерена у комуналне дјелатности и путну инфраструктуру.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!