Brčko

Брчко: Сертификати просвјетним радницима за програм инклузије дјеце кроз спорт

Омладински центар „Вермонт“ у сарадњи са Одјељењем за образовање реализовао  је програм „Спорт за развој/Социјална укљученост кроз спорт“ на подручју Брчко дистрикта. За 40 просвјетних радника који су током ове седмице прошли обуку са циљем да им приближи значај спорта као инклузивног алата, данас су додјељени сертификати.

Директор омладинског центра „Вермонт“ Дамир Раденковић рекао је да циљ овог програма јесте да се сва дјеца укључе у спортске активности и да покаже да спорт може бити алат да се инклузија оствари у свом пуном обиму, те да су у сарадњи са Одјељењем за образовање обучили све професоре разредне наставе и физичког васпитања који ће даље бити мултипликатори ове идеје.

Шеф Одјељења за образовање, Сенад Османовић истакао је да је ово још један у низу квалитетних пројеката који ће побољшати квалитет извођења наставе и дати препоруку младима да се више баве спортом.

Професор Дражен Михајловић, у својству едукатора на овом пројекту је рекао да је циљ да сву пасивну дјецу на неки начин анимирају, и да физичку активност, игру или спорт прилагоде њиховим потребама.

Једна од полазница у овом програму, Едина Карасуљић рекла је да су на овим предавањима стекли одређена знања како и на који начин кроз игрице и друге активности приволити дјецу на физичку активност.

Из омладинског центра „Вермонт“ су нам потврдили да ће се овај пројекат реализовати у наредне три године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button