Brčko

Brčko: Klasična nastava u osnovnim i srednjim školama odvija se neometano

Nakon prve dvije sedmice školske 2020/21. godine u brčanskim osnovnim i srednjim školama, nastava se odvija bez zastoja i većih problema, zaključak je to prve analize nakon početka školske godine od sedmog septembra.

Senad Osmanović, šef vladinog Odjela za obrazovanje kazao je da se nastava odvija na klasični način, čas traje 45 minuta, đaci u javnom prijevozu moraju nositi maske, na času to moraju samo predavači, a sve uz poštivanje socijalne distance i drugih propisanih epidemioloških mjera.

Senad Osmanović

Na samom početku školske godine, kao manji problem, pojavila su se dva učenika pozitivna na Covid 19. Ti učenici su tada prestali pohađati školu, kao i kompletna odjeljenja koja su bila 10 dana u izolaciji.

Osmanović je naveo da je oko 98 posto roditelja, uoči početka školske godine, bilo za odvijanje klasičnog, tipičnog oblika nastave. Do sada nije bilo ni pojedinačnih ni kolektivnih negativnih reakcija, jedan je od zaključaka jučerašnje prve analize dosadašnjeg odvijanja nastavnog procesa započetog 7. septembra u brčanskim školama.

„I ove, kao i prethodnih godina, podijeljeni su besplatni udžbenici za osnovce. Prijevoz učenika odvija se neometano, a na vrijeme su pokrenute i sve procedure za redovnu nabavku ogrjeva za ovu školsku godinu“, još je kazao Osmanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!