BrčkoKoronavirus

Брчко: Све већи број прегледа у тријажној амбуланти

Свакодневно повећање броја прегледа пацијената у тријажној амбуланти брчанског Дома здравља још један је од показатеља да се ситуација са вирусом корона у Брчко дистрикту погоршава.

Координатор тријажне амбуланте др. Максида Јашаревић истакла је да ова амбуланта представља пункт примарне здравствене заштите гдје се јављају пацијенти који имају било какав симптом вируса корона.

др. Максида Јашаревић

“У претходном периоду имамо јако велики број прегледа у тријажној амбуланти и тај број се из дана у дан повећава. Од почетка ове седмице имали смо 60-70 прегледа дневно, док је јуче обављено 95 прегледа што је заиста велики број прегледа ако имамо на уму да то није само преглед код доктора, него се сваки пацијент код кога се посумња на ковид инфекцију,  дијагностички обради”, рекла је др. Јашаревић.

Због погоршане епидемиолошке ситуације од данас су ангажована три тима медицнског особља у тријажној амбуланти како би рад био што ефикаснији. Такође, напоменуто је да и поред тога што је систем веома оптерећен рад породичне медицине и дијагностике није угрожен.

“Наши пацијенти редовно долазе за своје терапије и редовне прегледе, који нису повезани са ковид инфекцијом, код својих породичних  доктора. На улазу се мјери температура, и сви они који немају знакове инфекције могу ући без икаквих проблема. Ми инсистирамо на заказивању и одређивању термина за прегледе, наравно за оно што није хитно, како би се избјегле гужве у чекаоницама”, истакла је др. Максида Јашаревићи и искористила прилику да апелује на све грађане Брчко дистрикта да поштују прописане мјере заштите од вируса корона и буду одгворни према себи али и према другима.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button