RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sutra počinje manifestacija “Ti si ruža džennetska”

Medžlis Islamske zajednice Brčko i ove godine organizira manifestaciju “Ti si ruža džennetska” posvećenu danu rođenja poslanika Muhammeda, koja počinje sutra u Bijeloj džamiji Centralnom mevludskom svečanošću.

Mustafa Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko kazao je da će manifestacija imati duhovni, vjerski, ekološki, humanitarni i kulturni karakter.

„Pored ostalih vrlina koje ga krase, posljednji Božiji poslanik Muhammed a.s. je za nas muslimane paradigma savršenog čovjeka u svim aspektima ljudskog života“, kazao je u obraćanju medijima Gobeljić i dodao da muslimani priznaju i sve druge Božje poslanike o kojima kazuje Kur'an, ali i druge nebeske knjige.

Gobeljić je naglasio da je težnja muslimana da što više liče na svoga Poslanika permanentna i stalna, ali postoje periodi kada se ona dodatno intenzivira, a to je i ova situacija kada se obilježava rođendan Poslanika Muhammeda.

Manifestacija “Ti si ruža džennetska” ove će godine zbog pandemije imati nešto reduciran karakter, ali će njena suština i svrha ostati iste.

Koordinator za društvenu brigu i sekretar Medžlisa IZ Brčko Sabahudin Ravkić, kazao je da je IZ Brčko, slijedeći riječi i upute poslanika Muhammeda o brizi za siromašne, privela kraju izgradnju stambenog objekta za porodicu Martinović koji su započeli prije dvije godine.

Uručenje ključeva novoizgrađene kuće porodici Martinović planirano je za 04.11.2020. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko distrikt: U nedjelju počinje manifestacija “Ti si ruža džennetska”

Mirsad Arnautović

Brčko: Reprezentativno veče učača Kur'ana, ilahija i kasida

Admir Kadrić

Brčko: Najavljena manifestacije „Ti si ruža džennetska“

Radio Brčko