RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Crveni križ pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć unesrećenima u Turskoj

Crveni križ Brčko distrikta danas je počeo sa prikupljanjem određenih artikala koji su neophodni za nastradale u potresu u Turskoj, a prema uputama Crvenog polumjeseca Turske.

Nakon akcije spašavanja, izvlačenja i evakuacije unesrećenih u razornom potresu koji je nedavno pogodio Tursku i Siriju, sada slijedi prikupljanje humanitarne pomoći jasno definiranih artikala koji su potrebni.

„Prema informacijama s terena od partnerskih organizacija najpotrebnije su deke, vreće za spavanje, grijalice svih vrsta, kreveti na rasklapanje, podloge i cerade za šatore. Sve ostale artikle, nažalost, nismo u mogućnosti prihvatiti, te ovim putem molimo građane da dostave tko je u mogućnosti samo nabrojane vrste artikala“, kazao je sekretar Crvenog križa, Denis Šehanović.

Akcija prikupljana humanitarne pomoći otvorena je danas i trajat će do 26. veljače, a ukoliko bude potrebno akcija će se i produžit.

„Po završetku akcije prikupljanja pomenutih artikala, sva roba će se vjerovatno transportovati u centralno skladište u Sarajevo, a zatim će se proslijediti Crvenom polumjesecu Turske“, dodao je Šehanović.

Spasilačka ekipa koja je otputovala u Tursku, kako bi pomogla u spašavanju unesrećenih, sinoć je krenula za Brčko i njihov dolazak se očekuje u nedjelju 19. veljače u popodnevnim satima.

Svi navedeni artikli mogu se dostaviti svaki dan od 8 do 16 sati na adresi starog skladišta „Uzora“ u ulici Dejtonska 127.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Udruženje Pomozi.ba otvorilo humanitarni bazar za najugroženije građane BiH

Radio Brčko

Za školske užine prikupljeno preko 1.000 maraka

Radio Brčko

Brčko: Crveni križ organizirao edukacije na temu promocije dojenja novorođenih beba

Gorana Antić