RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У мјесној заједници Брка дугорочно ријешен проблем водоснабдијевања

Обиласком станице за дизање притиска у систему водоснабдијевања код индустријске зоне „Мек Гаверн“ градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић и шеф Одјељења за комуналне послове Мајазудин Вехабовић потврдили су данас да је за мјештане мјесне заједнице Брка дугорочно ријешен проблем водоснабдијевања у том насељу.

Градоначелник Есед Кадрић приликом обиласка ове станице рекао је да се примарно од почетка мандата ове Владе водило рачуна о рјешавању питања водоснабдијевања у свим мјесним заједницама у којима је то неопходно.

„Овдjе смо данас да коначно потврдимо да смо ријешили питање водоснабдијевања индустријске зоне „Мек Гаверн“ и мјесне заједнице Брка и ускоро ријешавамо питање водоснабдјевања и мјесне заједнице Грбавица,“ рекао је градоначелник Кадрић, додавши да се приводе крају и активности изградње главног транспортног цјевовода који ће осигурати алтернативно снабдијевање водом и самог града. Имамо и других важних пројеката али сложићемо се сви да је вода најпреча и на то смо посебно фокусирани“, истакао је Кадрић.

Мајазудин Вехабовић каже да ће препумпна станица капацитета око 20 литара у секунди обезбиједити дугорочно и континуирано водоснабдијевање насеља Брка и током љетних дана када је потрошња воде доста већа, препумпавањем воде и у оне дијелове насеља који се налази на узвишењима.

„Ова станица има три пумпе по 7,5 киловата која свака засебно може да упумпа у систем по 6,5 литара у секунди што је много више од пројектоване потрошње за ово насеље која износи око 11 литара у секунди,“ рекао је Вехабовић и додао да је укупна вриједност изведених радова око 409 хиљада КМ.

Предсједник мјесне заједнице Брка Зехрудин Пекарић није крио задовољство што су мјештани насеља Брка добили дуготрајно и квалитетно водоснабдијевање.

„Вода за ово подручје има велики значај и до сада смо се снабдијевали из Штрепаца и Исламовца али од сада ће око 1.100 домаћинстава у Брци имати континуирано ово благо,“ нагласио је Пекарић.

Систем препумпне станице ради на принципу упумпавања недостајуће количине воде и одржава константни притисак довољан за снабдијевање ове мјесне заједнице у сваком тренутку. Три пумпе, колико има ова станица, биће непрестано у функцији али ће радити по потреби и путем аутоматизованог система одржавати притисак воде у цијевима.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Градоначелник посјетио фирму за производњу модуларних и монтажних објеката „Либертy Гроуп“ Брчко

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik svečano otvorio novi ugostiteljski objekat

Миљана Ђурђевић

Наранџасти аутобус стигао у Брчко

Миљана Ђурђевић