RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У понедељак почиње друго полугодиште

Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта Зоран Булативић потврдио је данас да ће наставни процес у другом полугодишту почети несметано у понедељак 17. јануара ове године.

“Нисмо се опредјелили да наставу непочнемо на вријеме јер сматрамо да епидемиолошка ситуација није толико забрињавајућа”, рекао је Булатовић.

Он је додао да од 6.000 ученика основних школа у дистрикту њих 30 су или у изолацији или позитивни док се за 70 ученика од 2700 из средњих школа зна да су или позитивни или у изолацији.

Говорећи о наставном кадру Шеф владиног Одјељења за образовање рекао је да је око 35 наставника у изолацији или позитивно и да према његовом мишљењу „сви ти подаци нису забрињавајући“.

„Ми стојимо на становишту и заступамо тезу да се најквалитетнија настава одвија у учионици. Имаћемо сигурно ван строја и наставника и ученика, али и даље сматрамо да се треба одржати редован наставни процес“, истакао је Булатовић.

Он је похвалио све запослене у образовању којих према његовим ријечима има више од 65 посто вакцинисаних и позвао све оне који то нису да што прије учине.

Упитан да прокоментарише уколико дође до погоршања епидемиолошке ситуације у дистрикту, да ли ће се настава прекинути, Булатовић је појаснио да ће се заједно о томе одлучивати на Кризтном штабу и да се сигурно неће ризиковати угрожавање здравља ученика и наставника и да ће се у том случају настава прекинути.

Он је рекао да постоје препоруке и процедуре које су донесене почетком школске године, а које подразумјевају ношењење заштитних маски и одржавање дистанце и апеловао на све запослене, ученике и родитеље да се придржавају епидемиолошких мјера.

Булатовић је такође потврдио да је обезбјеђен превоз ученика као и у првом полугодишту и да све школе имају довољно дезинфекционих средстава као и енергената за несметан рад.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U školske klupe 6. septembra u Brčkom ulazi oko 8.700 učenika

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Šadić i Bulatović prisustvovali edukaciji učenika o koronavirusu

Sandra Živković

СПОРТРЕК покреће школу кошарке

Admir Kadrić