RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Rekonstrukcija ulice Branislava Nušića teče po planu

Rekonstrukcija gradske ulice Branislava Nušića u dužini od oko 300 metara teče nesmetano i planiranom dinamikom. Radovi podrazumijevaju zamjenu dotrajale kanalizacione i vodovodne mreže,te postavljanje kanala za novu uličnu rasvjetu.

„Za  ove namjene iz budžeta Brčko Distrikta izdvojeno je oko 300.000 KM. Ugovorom je previđeno da rekonstrukcija bude okončana do početka januara naredne godine, a ova aktivnosti će biti realizovana i ranije“, potvrdio je za Radio Brčko Zoran Bulatović, šef Odjela za komunalne poslove.

Rekonstrukcija ulice Branislava Nušića podrazumijeva zamjenu dotrajale kanalizacione i vodovodne mreže i postavljanje kanala za novu uličnu rasvjetu.

Nakon završetka radova u ovoj gradskoj ulici građani će dobiti nove aluminijske vodovodne PVC cijevi, umjesto starih i dotrajalih azbestnih, veći protok vode i novu kanalizacionu mrežu.

Pored radova previđenih ugovorom, paralelno je od strane Vladinog Odjela za komunalne poslove pokrenut i projekat zamjene stare novom uličnom rasvjetom.

Bulatović je napomenuo da je u planu i premoštavanje niskonaponske mreže i njenog maksimalnog svođenja u podzemne kanale, kako bi se dobio jedan novi i savremeni izgled ulice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Emisiji o obrazovanju gost Zoran Bulatović, šef Odjela za obrazovanje u brčanskoj Vladi

Radio Brčko

Brčko: Odjeljenje za obrazovanje od naredne godine imaće devedeset stalno zaposlenih higijeničara

Admir Kadrić

Brčko: 350 djece ostvarilo je pravo na subvenciju u privatnim vrtićima

Gorana Antić