RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У току хуманитарна акција „И ја ћу да чујем“

Пољопривредна и медицинска школа у Брчком покренула је хуманитарну акцију под називом „И ја ћу да чујем“ за прикупљање средстава за куповину слушних апарата за ученицу која од малих ногу не чује и којој би на овај начин било омогућено да води нормалан живот као и њени вршњаци.

Професорица Љубица Митић, руководилац хуманитарно-пројектне секције у овој школи каже да ова ученица тренутно комуницира на начин да чита са усана, а да јој се, то што има проблема са слухом, одражава и на сам говор.

Љубица Митић

„За слушни апарат који је неопходан за лијево и десно ухо, уз попуст власника неопходно је сакупити 2.040 марака. Сви они које желе помоћи могу то урадити директно у школи”, каже професорица Митић.

Професорица Митић истиче да им је жеља да ова ученица другог разреда по завршетку хуманитарне акције и завршетку свога школовања буде спремна за самосталан живот и рад.

„Поред спретних руку, њој је потребан слух и говор, на којем ћемо ми уз помоћ школског дефектолога и психолога да радимо на том побољшању“, нагласила је професорица Митић.

Професорица Митић је на крају позвала све оне који имају могућности да помогну да дођу у просторије Пољопривредне и медицинске школе и подрже ову акцију, како би њиховој ученици пружили шансу да сутра ради посао за који се школује и који воли те на тај начин живи од свог рада.

Опширније о овој теми послушајте у разговору са професорицом Љубицом Митић ОВДЈЕ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Praktična nastava u srednjim školama uz određene izmjene

Sandra Živković

Brčko: Učenici JU Poljoprivredne i medicinske škole pomažu svojim školskim kolegama

Radio Brčko

Učenici Poljoprivredne i medicinske škole obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom

Radio Brčko