RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У току реализација више пројеката на водоснабдијевању

Радови на прикључењу Доњег Брезика на градску водоводну мрежу требали би кренути до краја године након чега би био ријешен вишегодишњи проблем снабдијевања водом становника ове, једне од највећих градских мјесних заједница.

„Главни пројекат је завршен и чекамо одобрења за градњу за водоснабдијевање Доњег Брезика односно прикључења на градски водовод“, каже Зоран Булатовић, шеф Одјељења за комуналне послове у Влади дистрикта.

Према његовим ријечима, у току је или треба да почне реализација великог броја пројеката који су се нашли у капиталном буџету овог одјељења у последње три године, а баве се рјешавањем питања водоснабдијевања градских, приградских и сеоских мјесних заједница.

Зоран Булатовић

„Тренутно имамо неколико пројеката који су завршени и чекају другу фазу или су у поступку извођења радова као што су водоснабдијевање Грбавице, Горњих Дубравица, Станова, појединих градских улица као што је улица Бранислава Нушића, Ново Насеље и Петковача. Ради се и на рјешавању питања водоснабдијевања Рашљана и Горње Скакаве и свих других мјеста која имају проблема са водоснабдијевањем“, навео је Булатовић.

Циљ им је, како каже, да што већи број грађана буде спојен на градски водовод, а тамо гдје не постоје могућности, ово питање се покушава ријешити на друхги начин.

Булатовић истиче да би, за водоснабдијевање посебно источног дијела дистрикта,  у перспктиви веома значајно била изградња главног транспортног цјевовода од фабрике воде до Поточара. Реализација овог пројекта требала би почети у наредне двије године.

Према процјенама, до краја године на пројекте водоснабдијевања у дистрикту биће уложено од 1,5 до два милиона марака зависно од грађевинске сезоне и временских услова. Булатовић каже да су то средства дистрикта Брчко која су се нашла у капиталном буџету овог одјељења.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Osnovano Udruženje oboljelih od dječje paralize i mišićne distrofije „Spas“

Radio Brčko

Hoće li nas iznenaditi novi snijeg?

Mirsad Arnautović

U Brčko Distriktu trenutno nema opasnosti od poplava

Suvad Alagić