RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Усвојен документ под називом “Заједничка платформа” који се односи на реформу јавне управе

Документ који се зове “Заједничка платформа”, а који представља правни и политички оквир за даљњу функцију реформе јавне управе усвојен је од стране Владе Брчко дистрикта, рекао је Координатор за реформу јавне управе у Брчко дистрикту Давор Шолаја. Он је рекао да процес реформе јавне управе у Брчко дистрикту је усклађен са процесом реформе који тече у оба ентитета и на државном нивоу, а све у складу са имплементацијом 14 тачака везаних за чланство БиХ у ЕУ.

„Овај документ је усвојен од стране ентитетских Влада, а очекује се да га ускоро усвоји и Вијеће министара како би се у наредном периоду дошло до ефикасније реформе јавне управе у БиХ“, рекао је Шолаја додајући да је овај документ својеврсни гарант представницима ЕУ како би се рефомски процес брже наставио.

Шолаја каже да “Заједничка платформа” даје могућност усвајања два правилника о раду Координатора за реформу јавне управе као и правилник о раду Координационог одбора гдје ће градоначленик Брчког имати равноправну улогу као и два енитетска премијера у процесу реформе јавне управе у БиХ.

„Све одлуке ће се доносити једногласно и улога градоначелника Брчко дистрикта као представника наше заједнице у том тијелу биће равноправна са осталим члановима и значајно ће се у том погледу убрзати реформа јавне управе у нашој земљи“, истакао је Шолаја.

Он је додао да Брчко дистрикт има активну и равноправну улогу у процесу реформе јавне управе, као и ентитети и да се кроз зејдничко усаглашено дјеловање на истим принципима бирају и реализују пројекти везани за ову област.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ставити акценат на ревидирање Акционог плана за реформу јавне управе

Radio Brčko

Брчко: Влада именовала надзорне тимове за реформу јавне управе

Vladimir Matijević

Брчко: Ускоро усвајање Извјештаја о мониторингу и евалуацији реформе јавне управе

Vladimir Matijević