RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Жене Социјалистичке партије традиционално прославиле Дан жена

Поводом Осмог марта – Дана жена, жене Социјалистичке партије у Брчком  организовале су традиционално дружење у сали хотела “Јелена” у Брчком.

На почетку дружења, поздравним ријечима, присутним гошћама обратиле су се активисткиње Социјалистичке партије, које су указале на неколико веома важних чињеница које се тичу здравља сваке жене. Додале су да у убрзаном темпу, каквим данас живи већина особа, врло често заборављамо на оно најважније – здравље. На жалост, званични подаци говоре да је број обољелих жена од карцинома у Брчко дистрикту у порасту. Апеловале су на све присутне даме да више поведу рачуна о превентивним посјетама љекарима јер ова опасна болест подједнако захвата и старију и млађу популацију.

Како би се подигла свијест о редовним одласцима љекарима, све гошће су добиле брошуру у којој је укратко и сликовито објашњено како да превентивно дјелујемо у борби против карцинома дојке.

Иако је вече било резервисано за даме, међу присутнима су се нашла и три представника јаче половине чланства Социјалистичке партије – Бојан Ђокић, Бобан Ристић и Зоран Гајић. Они су свакој припадници љепшег пола уручили  руже и тим гестом показали да џентлмени и даље постоје.

Том приликом, потпредсједник Општинског одбора Бојан Ђокић поздравио је другарице Социјалистичке партије, пожелио им угодно вече и подсјетио на чињеницу да су управо Социјалисти задужени за празник – Дан жена – који данас прослављамо.

Присутним дамама прочитана је и честитка Зорана Кокановића, предсједника Општинског одбора Социјалистичке партије у Брчком у којој стоји:

„Година иза нас је била јако успјешна за Социјалистичку партију у Брчком. Почетком године постали смо дио власти и самим тим омогућили смо директно учешће у креирању политике и развоја Брчко дистрикта. Заједно смо урадили доста тога од самог почетка дјеловања у власти. Такође морамо напоменути да су у октобру прошле године одржани општи избори на којима је Социјалистичка партија остварила одличан резултат захваљујући управо вама и добила директан мандат из наше регије у Скупштини РС. Важно је напоменути да је тај мандат освојио наш предсједник Социјалистичке партије – Петар Ђокић. У ову годину смо ушли са бројним започетим пројектима, али и с много планова које намјеравамо реализовати у наредном периоду. Желимо од Брчко дистрикта направити бољу и привлачнију средину за све грађане, за шта ће нам и даље бити потребна ваша подршка и помоћ. Драге и уважене другарице, још једном искрено и од срца Вам честитам празник, и обећавам да ће наша политика и даље бити усмјерена ка једнакости, равноправности и уважавању сваке жене у друштву“, наводи се у честитки предсједника ОО СП Зорана Кокановића.

За одличну атмосферу током дружења жена Социјалистичке партије побринули су се Александра Лиздек и Елвис Сивчевић, професори у Музичкој школи.

Изузетно расположене, дјевојке и жене Социјалистичке партије веселиле су се, играле и пјевале уз многе хитове народне и забавне музике.

Припаднице љепшег пола су показале да за одличну атмосферу не треба много: рецепт је једноставан – добро расположење, угодно дружење и провод је загарантован!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Социјалистичка партија тражи да се више новца издвоји за помоћ привредницима

Дражен Ристић

Брчански СДС обиљежио Међународни дан жена

Radio Brčko

Брчко: Демант Социјалистичке партије на вијест новинске агенције Срне

Radio Brčko