RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Provaljeno u prostorije pogrebnog društva

Dana 09.03.2019. godine oko 07,25 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je od strane nepoznatog lica ili više njih izvršena provala u prostorije pogrebnog društva u Brčkom. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena djelujući na vrata objekta i da je iz istog otuđena manja količina novca. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”Teška krađa” iz člana 281.stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH-a, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenog novca.

– Dana 09.03.2019. godine, oko 21,10 sati, postupajući po operativnim saznanjima da lice sa inicijalima A.L. rođen 1997. godine, sa područja Brčkog, vrši preprodaju opojne droge, policijski službenici su preduzeli radnje na njegovom pronalasku i istog su uočili u ulici Ive Andrića u Brčkom. Nakon što je imenovani uočio policijske službenike, pokušao se udaljiti trčećim korakom, odbacivši od sebe pvc paketić. Od strane policijskih službenika isti je sustignut u ulici Bulevar mira i stavljen je pod kontrolu. Na licu mjesta, od strane policijskih službenika-forenzičara, izvršen je uviđaj, gdje je pronađen odbačeni pvc paketić prozirne boje u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“. Nad licem A.L. izvršena je kriminalistička obrada i protiv istog će Policija podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH. („Službeni glasnik BiH“ 8/06).

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede. U jednoj saobraćajnoj nezgodi zabilježena je materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset sedam vozača i vozila, gdje je kod dvanaest vozača, kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, jedanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija apeluje na veću opreznost vozača i pješaka

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Naredne sedmice počinje trodnevna Ljetna policijska škola

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta identifikovala lice koje je napalo urednika portala Otisak

Radio Brčko