RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Otvorena dvodnevna manifestacija “Dani voća”

Na Trgu mladih u Brčkom danas je otvorena dvodnevna privredno-turistička manifestacija „Dani Voća“ na kojoj se predstavljaju brčanski, ali i drugi voćari iz okruženja. Ovu manifestaciju peti put za redom organizuje Voćni klub iz Brčkog.

Oko 50 izlagača iz više gradova BIH, Srbije, Hrvatske te Brčko distrikta danas i sutra će izložit razne vrste voća, proizvode od voća te tradicionalna jela i rukotvorine.

Foto: Mirsad Arnautović

„Cilj ove manifestacije je da se pokažu potencijali Brčko distrikta posebno kada je u pitanju voćarstvo i sve ono što je vezano za ovu poljoprivrednu granu, ali i bogastvo distrikta u njegovoj različitosti i saradnji svih udruženja„ kazao je u ime organizatora Savo Lukić, koordinator Voćnog kluba.

Foto: Mirsad Arnautović

Po prvi put ove godine na Dane voća u Brčko su došli i gosti iz Zrenjanina koji u februaru organizuju zanimljivu manifestaciju u svom kraju i koji žele uspostavite saradnju sa ljudima iz Brčko distrikta.

Foto: Mirsad Arnautović

Današnju manifestaciju Dani voća je zvanično otvorio Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić koji je još jednom istakao da nam trebaju ovakve manifestacije prije svega zbog promocije domaćih voćara jer je Brčko  odavno poznato kao voćarski kraj.

Foto: Mirsad Arnautović

Ceremoniju svečanog otvaranja petih po redu Dana voća u Brčkom igrom i pjesmom su uljepšali mališani iz  brčanskih obdaništa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одржан новогодишњи базар

Vladimir Matijević

Brčko: U organizaciji Voćnog kluba održan 3. po redu “Kobasica fest”

Mirsad Zahirović

Брчко: Сутра традиционални Фестивал суџуке

Миљана Ђурђевић
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!