RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Šef Policije učestvovao u aktivnostima u vezi sa prevencijom maloljetničkog kriminala i strateškim pitanjima borbe protiv terorizma

Šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić je zadnjeg dana septembra i danas prvog dana oktobra 2021. godine učesnik dvije veoma značajne aktivnosti od velike važnosti za rad Policije Brčko distrikta BiH.

Prva je održana 30.09.2021. godine u Banja Luci, a riječ je o Promotivnoj konferenciji Programa pod nazivom ,,Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničkog kriminala” u organizaciji ,,PH International” u BiH, čiji je pokrovitelj Vlada Sjedinjenih Američkih Država preko Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine drogarna i za provođenje zakona (INL).

Navedeni program se u Brčko distriktu BiH realizuje u periodu od 1. decembra 2020. godine do 30. novembra 2022. godine. Prethodno je u maju ove godine Policija Brčko distrikta BiH potpisala Memorandum o razumijevanju sa organizacijom ,,PH International”, te su predstavnici Policije Brčko distrikta BiH zajedno s predstavnicima Odjela za obrazovanje Brčko distrikta BiH učestvovali u izradi priručnika na temu,,Socijalizacija s pravom”.

U obraćanju na Promotivnoj konferenciji šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić je između ostalog, istakao značaj prevencije maloljetničkog kriminala i važnu ulogu škole koja je središte društvene interakcije mladih, te mjesto izgradnje njihovih ličnosti i društvenih identiteta, što je prevashodno prepoznato u ovom programu. Druga, ništa manje značajna aktivnost je današnji sastanak u Sarajevu sa visokim zvaničnicima iz oblasti vanjskih i unutrašnjih poslova Evropske komisije na koji su pored šefa Policije Brčko distrikta BiH, pozvani ministar sigumosti BiH i ministri unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske.

Tema sastanka je dijalog o pitanjima iz oblasti borbe protiv terorizma, a posebno status implementacije trenutnih aktivnosti i planovi za buduću saradnju između Evropske Unije i BiH u borbi protiv terorizma, kao i dinamika usvajanja nove Strategije BiH za borbu protiv terorizma.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pisić sa Hudeom razgovarao o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Distriktu

Radio Brčko