RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Treći put u Brčkom manifestacija “Dani voća”

Na Trgu mladih u Brčkom danas je održana treća po redu privredno turistička manifestacija „Dani Voća“ koju, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta, organizuje Voćni klub.

Oko šezdeset izlagača iz više gradova BIH, Srbije, Hrvatske, te Brčko distrikta izložili su danas razne vrste voća, proizvode od voća, tradicionalna jela i rukotvorine.

“Cilj ove manifestacije je promocija Brčkog kao grada sa bogatom voćarskom tradicijom, afirmacija voćarstva i podsticanje već pomalo uspavanog voćarstva u Distriktu”, kazao je, u ime organizatora, Savo Lukić, koordinator Voćnog kluba.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić koji je još jednom istakao da nam trebaju ovakve manifestacije i zbog promocije domaćih voćara i  poljoprivrednika, ali i da vidimo šta to drugi imaju dobro da ponude, a iz čega i mi možemo učiti.

“Uz naš podsticaj za voćarstvo u iznosu od 1,5 milion KM i transfer iskustva od onih koji su ispred nas u ovoj oblasti mi se polako krećemo ka tome da proizvodnja voća ali i prerađevina od voća postaje jedan od brendova Brčkog”, kazao je gradonačelnik Milić.

Sve prisutne su sa pjesmom, igrom i recitacijama na početku zvaničnog otvaranja  manifestacije pozdravili mališani iz Obdaništa – zabavišta “Naša djeca” iz Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Izložbom likovnih radova započeli “Frančeskovi dani”

Mirsad Arnautović

Brčko: Završena privredno- turistička manifestacija „Dani Voća“

Radio Brčko

U Brčkom se sutra održava manifestacija “Izbor sportiste godine”

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!