RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Amar Aljukić i Nejra Junuzović pobjednici literarnog konkursa “Zemljo moja”

Amar Aljukić, učenik Četvrte osnovne škole i Nejra Junuzović, učenica Gimnazije “Vaso Pelagić” pobjednici su literarnog konkursa “Zemljo moja” koji su, povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH u Distriktu, raspisali Udruženje demobilisanih boraca Armije R BiH i UG “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan” u Brčkom.

Amar kaže da je, u svom radu, prikazao teške trenutke kroz koje je Bosna prošla tokom rata, a o kojima se danas baš puno ne priča, a Nejla je pokušala da na najrealističniji način prikaže stanje u Bosni odnosno da predoči koliko je nesreće u njoj i kako se Bosna, kao takva, sa svim svojim manama može jako voljeti.

Ovim konkursom je zatvorena izložba fotografija “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada“ na kojima je predstavljen politički, diplomatski i privatni život Alije Izetbegovića, njegov lik i djelo, a što je takođe bio sastavni dio višednevnog obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Brčkom.

Među mnogobrojnim posjetiocima, zatvaranju izložbe prisustvovao je i Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi Brčko distrikta koji je istakao da mu je izuzetno drago što je, u saradnji sa Muzejom „Alija Izetbegović“ iz Sarajeva, u Brčkom prvi put organizovana jedna ovakva izložba, ali i naglasio da se već sada pripremaju aktivnosti za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH za narednu godinu.

Prethodnih dana je, u okviru programa obilježavanja 1. marta, organizovan šahovski turnir fide majstora, upriličeno polaganje vijenaca na Spomenik borcima Armije R BiH i HVO-a i promovisana monografija „Brčko u Bosni“, autora Muhameda Mujkića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Koncertom Šehanović Sarajlić i Huseinagić uveličan Dan nezavisnosti BiH u Londonu

Radio Brčko

Brčko: Svečanom akademijom obilježen Dan nezavisnosti BiH

Mirsad Arnautović

Брчко: Обиљежавање побједе у Великом рату завршено Академијом и бесједом официра Марка Богосавца

Radio Brčko