RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Čestitka povodom godišnjice formiranja Drugog korpusa Armije Republike BiH

Drugi korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine formiran je 29. septembra 1992. godine. Djelovanjem Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine stvorena je najveća slobodna teritorija u Republici Bosni i Hercegovini, koja se protezala od Doboja do Teočaka i od Brčkog do Vareša.

Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i Udruženje građana dobitnika najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” Brčko, svim pripadnicima Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine čestita 29. godišnjicu od formiranja, podsjećajući sve pripadnike na važnost njegovanja historije i čuvanja istine od zaborava, pri čemu iskazujemo najiskrenije poštovanje i uvažavanje svima koji su svoje živote, dijelove tijela, zdravlje i hrabrost stavili na raspolaganje svom narodu i našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom obilježen Svjetski dan zdravlja

Mirsad Arnautović

Брчко: У Крепшићу и Вучиловцу служен парастос за страдале Србе

Radio Brčko

Obilježavanje Dana nezavisnosti u Brčkom: Temeljne udruge Armije BiH obišle Šehidsko mezarje u Gornjem Rahiću

Admir Kadrić