RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Besplatne obuke za mlade u oblasti digitalnog poslovanja

U sklopu projekta “MladiBiz-DIgitalna strateška karijera” kojeg realizuje omladinska organizacija “Mali Princ”, u toku je javni poziv namijenjen mladim osobama za besplatne obuke koje se tiču razvijanja i sticanja novih vještina u digitalnom poslovanju.

“Učesnici će se u naredna četiri mjeseca kroz interaktivne radionice upoznati sa različitim aspektima digitalnog poslovanja kao što su upravljanje društvenim medijima i kreiranje digitalnih kampanja. Imat će priliku stečeno znanje primijeniti u praksi radeći na stvarnim projektnim zadacima“, rekla je Dara Petričević, koordinatorica projektnih aktivnosti.

Polaznici će na radionicama učiti o analizi, statistikama i digitalnim kampanjama ali i samom načinu upotrebe video i audio sadržaja, infografike i kreiranju poruke prema ciljanim grupama.

Prema njenim riječima radionice koje se bave ovom tematikom su veoma bitne mladima koji još uvijek nemaju radno iskustvo ili još uvijek čekaju da svoj proizvod plasiraju na tržište. Ona kaže da su uz pomoć Strategije za mlade uradili analizu potreba mladih na osnovu kojih su obuke i pripremljene.

“Više od 60 posto mladih je izrazilo želju da pokrene neki svoj posao i da se bave preduzetništvom, ali je najčešći problem finansijska podrška i nepoznavanje. Mi smo tu prepoznali problem da mladima damo šansu da svoje ideje razviju na pravi način. U našoj zajednici je mnogo ljudi koji su uspjeli u digitalnoj sferi i koji vode uspješne online prodaje i oni su voljni da svoje znanje podijele sa učesnicima na obukama“, dodala je Petričević, te istakla da Internet nudi mnoge mehanizme koji mogu pospješiti poslovanje ali je potrebno mladima predstaviti alate i mogućnosti koje mogu svakodnevno koristiti u promociji proizvoda.

Za sve zainteresovane građane koji žele učestvovati na obukama javni poziv je u toku, a prijave se mogu izvršiti direktno u prostorijama Omladinske organizacije „Mali princ“ ili potražiti više informacija na facebook stranici. Prva radioncie će se održati u subotu 17.02.2024. godine sa početkom u 13 sati. Projekat „Mladibiz-DIgital“ finansijski je podržan od strane Vlade Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada usvojila nacrt Zakona o socijalnom preduzetništvu Brčko distrikta

Suvad Alagić

Брчко: Усаглашавање богатог програма за Дан дистрикта

Vladimir Matijević

Влада Дистрикта издваја новчану помоћ за Општину Челић

Radio Brčko