RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Besplatno učlanjenje u Gradsku biblioteku za prvačiće do kraja godine

Informacije iz Gradske bibliteke govore da je, s obzirom da je počela nova školska i akademska godina, stanje sa knjigama za lektiru dobro, te da je jedini problem to što su zatvorene sve tri čitaonice usljed poštivanja mjera Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta, a u vezi sa pandemijom.

Lejla Hogić

Bibliotekarka i voditeljica Američkog kutka u Gradskoj biblioteci /knjižnici Lejla Hogić, kazala je za Radio Brčko da je od 07.09. pa do kraja godine, bespatno učlanjenje u Gradsku bibliteku za učenike prvih razreda brčanskih osnovnih škola.

Gradska biboliteka ima svu neophodnu lektiru za osnovne i srednje škole, članstvo je na nivou prethodnih godina, a trenutno ima 2.354 korisnika knjiga.

Zbog pandemije izazvane virusom korona ne rade čitaonice za djecu i odrasle, kao i studijska čitaonica. Od Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta zatraženo je mišljenje o otvaranju čitaonica, a ukoliko se to desi javnost će biti blagovrmeno obaviještena.

Hogić je još kazala da uporedo sa osnovnim aktivnistima teku pripreme za održavanje ovogodišnje književne manifestacije „Mjesec knjige“, čiji je glavni organizator Biblioteka-Knjižnica Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uspješan rad Gradske biblioteke Brčko tokom godine

Suvad Alagić

Brčko: Gradska biblioteka posjeduje sve potrebne naslove školske lektire

Suvad Alagić

U toku besplatno učlanjenje u brčansku Biblioteku

Sanita Jerković Ibrahimović