RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Dalibor Lazarević i Muharem Kovačević optuženi za tešku krađu novca

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Dalibora Lazarevića i Muharema Kovačevića zbog osnovane sumnje da su prije tri mjeseca iz kuće P.C. u naseljenom mjestu Čađavac kod Brčkog oduzeli veću količinu novca.

Lazareviću i Kovačeviću stavljeno je na teret da su 23. juna po prethodom dogovoru i s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi na naročito drzak način iz kuće C.P. u Čađavcu ukrali najmanje šest hiljada i šest stotina KM. Oni se terete da su znajući da C.P., koga su od ranije poznavali, u kući drži novac, prevarno ušli u unutra, pa nakon što ih je oštećeni pokušao istjerati, iz ruku mu istrgnuli lovačku pušku, a novac pronašli i oduzeli. S tim u vezi, njih dvojica optuženi su za krivično djelo Teška krađa iz člana 281 stav (1) tačka 2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za nešto više od tri mjeseca.

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Tri mjeseca zatvora službenici Slavici Vujić zbog obmane pri dobijanju pomoći iz budžeta

Radio Brčko

Брчко: Тужилаштво већ одавно ништа не предузима да се пронађу страдали Срби

Radio Brčko

Brčko: Tužilačke arhive u skladu s preporukama i najvišim standardima

Radio Brčko