RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Danas predstave za učenike u okviru “Frančeskovih dana”

Kulturno-  sportska manifestacija “Frančeskovi dani”, koju organizuje brčansko Udruženje likovno- dramskih unjetnika «Talija» i koja je, početkom ovog mjeseca, otvorena izložbom slika u Likumovoj galeriji, nastavlja se danas predstavama za djecu u školama Bijela i Zovik.

«Slikari iz regiona će se 12. oktobra, njih 11, okupiti na tradicionalnim «Susretima». Potom je tu nastup zagrebačkog «EGZITA» sa pozorišnom komedijom «Kako misliš, mene nema?» koja je planirana 21. oktobra u gradskom Domu kulture», rekao je koordinator manifestacije, Zvonimir Marić.

Ljubitelji sporta imaće prilku do kraja «Frančeskovih dana» vidjeti i kvalitetan stonoteniski turnih, potom turnire u košarci i rukometu, a biće upriličena i promocija knjige «Kup Zadrugara-trideset godina trajanja».

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Javna rasprava o izmjenama Zakona o udruženjima i fondacijama Brčko Distrikta BiH

Suvad Alagić

Započelo obilježavanje stradanja Jevreja u Brčkom tokom Drugog svjetskog rata

Admir Kadrić

Богата културно забавна и туристичка понуда у Брчко дистрикту

Миљана Ђурђевић