RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInternacionalni teatarski susretiKultura

Tridesetpeti Susreti pozorišta/ kazališta BiH u Brčkom počinju 15. novembra

Ovogodišnji 35. Susreti pozorišta/ kazališta u Brčkom, regionalnog nivoa, počinju u četvrtak naveče, 15. novembra, u Domu kulture.

Selektor 35. Susreta, prof. Željko Mitrović je, u izjavi za Radio Brčko Distrikt kazao da je u konkurenciji 20-ak predstava. Prema njegovim riječima, teme su savremene i vezane za sudbinu običnog čovjeka, njegovu današnju poziciju u društvu, porodicu, ali i teme klasika provučene kroz današnji kontekst življenja.

Mitrović je još kazao da se finansijska kriza u pozorištima ne odražava toliko na velike kuće, koliko na manja pozorišta.

Prema odluci Organizacijskog odbora čiji je predsjednik gradonačelnik Siniša Milić, i ove godine u zvaničnom dijelu repertoara igra osam predstava, a direktor Festivala pozorišta/ kazališta u Brčkom je Jakov Amidžić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Отворена документарна изложба о 45 година постојања Позоришних сусрета

Миљана Ђурђевић

Први ЦЕВ љетни фестивал одбојке на пијеску у Брчком – сви медаље

Admir Kadrić

BiH: Film ‘Sarajevo Safari’ u fokusu drugog dana AJB DOC-a

Vladimir Matijević