RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Debata osnovaca u Bijeloj

Tradicionalna, deseta po redu, kulturno-sportska manifestacija «Frančeskovi dani» nastavlja se danas u Osnovnoj školi Bijela, kroz debatu na temu: Nenasilna komunikacija u kontekstu prevencije vršnjačkog nasilja.

«Cilj debate je bio ukazati na pojavne oblike vršnjačkog nasilja, te preduzimati korake na njegovom preveniranju i zaustavljanju», rekao je uvodničar u temu docent dr Petar Ivanek.

Nastavnica Nevenka Antunović takođe pozdravlja ovakve dodatne edukacije ukazujući na njihov značaj posebice u sadašnjem savremenom trenutku.

«Posebna odgovornost je na porodici koja ima ključnu ulogu u usmjeravanju mladih ka toleranciji i uvažavanju drugog i drugačijeg», istakla je Antunović.

Sutra će prezentacije na ovu temu biti upriličene u školama Gornji Zovik i Ulice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Запослени у Здравственој станици Бијела најавили штрајк упозорења

Vladimir Matijević

Danas je dan Ružičastih majica: Što on znači i kako je nastao?

Radio Brčko

Брчко: Ускоро наставак радова на ватрогасним домовима у Сандићима, Бијелој и Прутачама

Миљана Ђурђевић