RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt: Već danima se u kovid ambulantama smanjuje broj pacijenata sa simptomima korona virusa

Situacija sa brojem pozitivnih lica na korona virus u Brčko distriktu se posljednjih nekoliko dana značajno poboljšala te se u trijažne i kovid ambulante Zdravstvenog centra dnevno javlja značajno manji broj pacijenata nego ranije.

„U trijažnu ambulantu se dnevno javi do 25 pacijenata koji imaju simptome mogućeg kovida, a to su povišena temperatura, bolovi u mišićima, zglobovima i otežano disanje što se često miješa sa sezonskim virozama i gripom tako da na dnevnom nivou imamo uglavnom jednog do tri pacijenata pozitivna na kovid“, kazala je prim. dr. Maksida Jašarević, koordinator trijažne i kovid ambulante.

Zbog značajnog smanjenja broja pozitivnih na korona virus trenutno je u kovid ambulati Zdravstvenog centra u Brčkom angažovan samo jedan medicinski tim koji radi sa ovim pacijentima.

Dr. Jašarević je istakla da još uvijek zvanično nije proglašen kraj pandemije te da građani i dalje trebaju biti oprezni i poštovati one smijernice i naredbe koje su još uvijek na snazi, a koje se odnose na obavezno korištenje  maski u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Из Емирата стигла медицинска опрема у Србију

Radio Brčko

Brčko: Danas 24 novozaražena i dva preminula lica

Radio Brčko

У Словенији највећи постотак позитивних на вирус корона до сада

Radio Brčko